Tinc dubtes. Quina inxa haig de comprar?

  • SI teniu dubtes, us recomanem comprar la inxa negra.
  • Si no fa gaire que toqueu, us recomanem la inxa negra (variant blanca).
  • Si la vostra prioritat per sobre de qualsevol altre paràmetre (timbre, registre, etc.) és la facilitat per tocar (poc esforç i poca despesa d'aire). Llavors us recomanem la inxa Negra (variant blanca)
  • Si cerqueu un timbre més "tradicional", llavors us recomanem les inxes "Manu Sabaté"
  • Si la vostra prioritat és accedir al registre sobreagut sense dificultats, us recomanem la inxa negra.

M'agraden les inxes més dures. Què puc fer?

  • Procurem que la majoria dels grallers se sentin còmodes amb les nostres inxes (o que hagin de retocar-les molt poc). Tot i això, si voleu les inxes amb unes característiques específiques, abans de fer la comanda us podeu posar en contacte amb nosaltres via whatsapp 676003700, o bé mitjançant el correu electrònic inxes@antius.cat Estarem encantats d'atendre les vostres peticions.

Per què tenen filferro les inxes?

  • Les nostres inxes porten filferro per una qüestió pràctica. Li donem molta importància al fet de poder regular al nostre gust l'obertura de la inxa, i això ho aconseguim prement o afluixant la tensió del filferro.
  • Si no us agrada el filferro, ben aviat tindrem un model d'inxa sense filferro i amb vernís lateral.

Quina diferència hi ha entre les inxes triangulars (dolçaina) i les inxes tradicionals de gralla anomenades vulgarment de pala o quadrades?

  • Les inxes de gralla tradicionals són l'element diferenciador més destacat respecte a la resta d'instruments emparentats amb la gralla. Dolçaina valenciana, aragonesa, castellana, gaita navarresa, graile occità...
  • Cada una de les pales d'una inxa de gralla està treballada (esculpida) per les seves dues cares. Les inxes de dolçaina, tenora, tible, oboè, fagot... estan treballades només per la cara exterior de la pala.
  • A causa de la seva forma i morfologia les canyes de gralla tenen un timbre poc estrident o brillant (comparades amb les de dolçaina)
  • Una altra característica diferenciadora és la seva molt bona estabilitat pel que fa a l'afinació.